viernes, 21 de octubre de 2016

"VITAMINES SOCIALS"


Després de llegir a classe l'article de Jaume Medino titulat: “Una historia de carencias:Déficits de vitaminas, del cuerpo y de la sociedad”, publicat al diari "Información" he estat reflexionant com ho demana l'autor. És cert, que la nostra societat careix de moltes vitamines, com puguen ser la solidaritathumanitat però, també cal reconéixer que, en alguns aspectes, és una societat molt avançada.

Només cal mirar tot el que hem aconseguit en poc de temps. Vivim de forma organitzada encara que amb molta desigualtat. És aquesta la vitamina que, en la meua opinió, més necessita la societat de hui en dia. Aquest aspecte és així, des dels principis de la humanitat. Tots volen tenir el poder, ser els millors, estar per damunt dels altres. Tots eixos desitgos són els que originen la desigualtat.

Potser, més que necessitar, la societat, té una sobredosi d''egoisme, la qual s'hauria de controlar amb una bona dosi d'educació. Però no podem esperar que aquesta educació vinga només per part de l'escola. S'ha d'aconseguir amb la convivència i la comunicació,buscar el respecte.

En definitiva, hem construït una societat organitzada però desigual i poc civilitzada. Aquest problema encara té solució, només hem d'aprendre a ser humils i buscar al nostre interior, eixe aspecte  que tant presumim: ser uns éssers racionals.

Àngels

No hay comentarios:

Publicar un comentario