martes, 20 de diciembre de 2016

CONSUMISME

Existeix el  consumisme? La resposta  aquesta pregunta és molt simple: SI. El consumisme està present en la nostra societat actual i cada vegada hi ha més i més.
Una definició de consumisme seria : tendència al consum excessiu   de béns i productes innecesaris, la qual cosa, pot arribar a ser un gran problema mediambiental, doncs compromet seriosament els recursos naturals i imposibilita desenvolupar una economia sostenible. Es per això, que deuriem reduir el consumisme i assolir nous models econòmics que siguen beneficiosos per al medi, fer un  consum responsable i adequat. En definitiva, pensar detingudament el que de veritat ens fa falta i no,  deixar-nos manipular pels anuncis publicitaris que ens envolten. Un dels elements, que ens condiciona i sugestiona a consumir, és la publicitat, aquesta podem trobar-nos-la en tots els llocs. El fí dels anuncis es fer-nos creure una necessitat imperiosa de comprar el producte anunciat. Tots nosaltres, alguna vegada em comprat alguna cosa que no necessitavem de veritat, i tan de bo, ho em comprat perquè està de moda, en oferta o ens ha cridat l'atenció. En aquest moment, ens em convertit en consumistes. Deixem que aquests productes condicionen la nostra vida,  incloent la nostra felicitat. Tenim una total dependència dels bens materials. A día de hui, és molt   difícil evitar el consumisme perque la societat està molt globalitzada i ens guiem per modes que ens condcionenen molt.
No crec que la solució   siga deixar de comprar,  però deuríem aprendre a comprar,  sols, el que siga realment necessari .


Esther.



No hay comentarios:

Publicar un comentario